Gaaf nieuws: vandaag start Porsche Nederland met het initiatief Share a Porsche, dat iedereen in staat stelt om een nieuwe of gebruikte Porsche privé te leasen met meerdere personen om zo de maandlasten binnen de perken te houden. Dit is een dusdanig briljant idee dat het ons verbaast dat het nu pas mogelijk is.

Wat is het grote nadeel als je – zoals we allemaal wel eens geopperd hebben – met je vrienden geld bij elkaar legt om gezamenlijk een coole auto te kopen? Precies: de een pakt een stoeprandje, de ander gaat wat onvoorzichtig met de koppeling om, en als de auto toe is aan een beurt mag iedereen daar evenveel voor ophoesten. Of nog erger: een van jullie wordt overmoedig, parkeert het ding tegen een lantaarnpaal en iedereen moet huilen. Niet ideaal.

Porsche neemt deze zorgen weg, want zoals bij een doorsnee private leaseconstructie is bij Share a Porsche het onderhoud in het maandbedrag meegerekend en is de auto all-risk verzekerd. Je kiest met je vrienden een nieuwe 911, Boxster of Cayman uit – of nog beter: een gebruikt exemplaar uit Porsches eigen selectie – bepaalt hoe lang je 'm wilt leasen (12 of 24 maanden), met hoeveel mensen (maximaal vier) en hoeveel kilometers jullie ermee willen gaan rijden. De betreffende dealer bepaalt vervolgens het maandbedrag. Via een app kun je bijhouden wie de Porsche wanneer wil meenemen, waar de auto momenteel is en hoeveel kilometers er nog gereden mogen worden.

Als we even in het aanbod op de site rondneuzen, komen we bijvoorbeeld een piepjonge 911 Carrera 4S tegen voor 718 euro per maand, of een heuse 911 Turbo van een jaar oud voor 1.038 euro. Te veel geld? De goedkoopste auto in het programma is momenteel een Cayman van 2014, die vanaf 505 euro per maand wordt aangeboden.

We zouden zeggen: sprokkel je autogekke maatjes bij elkaar en regel snel een Porsche om met ze te delen. Check het actuele aanbod hier.

Reacties