Bij Shelby’s vragen wij ons altijd hetzelfde af: ‘waarom ook niet?’ Waarom zou je, als je toch een Mustang wilt, niet direct voor een Shelby Mustang GT gaan? Ze zien er vaak nét even wat lekkerder uit, gaan een stukje sneller en dragen de naam van een van de coolste mensen in de autogeschiedenis.

En nu de Ford Mustang vernieuwd is, moest ook de Shelby Mustang GT vernieuwd worden. Zie het als de instapper van Shelby. Het bedrijf dat ooit door een kippenboer begonnen is, verhoogt het vermogen van de 5,0-liter V8 van 451 naar 486 pk.

Waarom kijk je zo beteuterd? Oké, vooruit. Vink een extra optie aan en het vermogen stijgt met behulp van een supercharger naar meer dan 700 pk. Exacte cijfers moet Shelby nog bekendmaken. Omgerekend is de vanafprijs net iets meer dan 50.000 euro. Je bestelt de Shelby Mustang GT direct bij Shelby.

Wat krijg je standaard bij de Shelby Mustang GT?

Standaard krijg je de duikende motorkap, 20-inch wielen, Ford Performance-veren, Ford Performance-stabilisatoren, een Borla-uitlaat en instelbare ophanging. De zijskirts, achterspoiler, achterpaneel en strepen zitten ook bij de standaarduitrusting. Net als alle logo’s en embleempjes, trouwens.

Als knipoog naar de snelste Shelby ooit (omdat het een huurauto was, snap je) kun je de Shelby Mustang GT in de kleuren van de GT-H uit 1966 laten uitrusten. Deze Shelby in de kleur zwart met goud stond toen te blinken bij Hertz. Optioneel kun je de strepen laten schilderen in plaats van plakken.

Reacties

  • eric4t9 heeft op 13 november 2018 geschreven:

    “Waarom zou je, als je toch een Mustang wilt, niet direct voor een Shelby Mustang GT gaan?” Nou dat is niet zo moeilijk, omdat de meerprijs om een gewone standaard Mustang GT te laten ombouwen tot Shelby GT-H in Amerika 29.995 dollar ex btw bedraagt. Dat is absurd veel voor een bumper, motorkap, paar spoilers, velgen, veren, embleempjes en een uitlaat. De supercharger is extra meerprijs. De allerkaalste Mustang GT kost tegenwoordig $36.350, dus een Shelby GT-H met nul opties begint bij $66.345. Krankzinnig duur dus.

    Reageer
  • Bas heeft op 22 augustus 2018 geschreven:

    50k ex bpm bedoel je, ik ben geregeld in amerika en daar is ie omgerekend van dollars naar euro inderdaad 50k. Hier komt er minstens 67k bpm op. Oplichters….

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)