Meer dan genoeg vermogen, een dikke geblazen V8 en zat ruimte voor al je troep. Geef toe: je dacht aan de Audi RS 6, niet? Nee, we hebben iets voor je dat sneller én praktischer is. Dit is de nieuwe Shelby Super Snake, een zwaar opgepepte Ford F-150 pick-up. De 0-96-tijd (60 mph) is 3,45 seconden. Daarmee is hij nipt sneller dan de Audi RS 6 met een (opgegeven) 0-100-tijd van 3,6 seconden.

Het hart van de Shelby Super Snake is de 5.0 V8 die ook in de Mustang ligt. Shelby zet de auto eerst op kenteken en bouwt er daarna een Whipple-supercharger op, dat zal iets met de homologatie te maken hebben. De twee neusgaten op de motorkap helpen de motor met ademen. Daarnaast monteren ze een bodykit, 22-inch velgen en sportievere Fox-dempers rondom. Opgewaardeerde remmen helpen de boel weer tot stilstand te komen.

Binnen in de Shelby Super Snake

Shelby bekleedt het interieur met een koolstofvezel pakket, verschillende badges en stoelen met het logo in de hoofdsteun. Daarnaast vervangen ze de pedalen en de vloermatten. De musclecar met laadbak is er als vierdeurs (crew cab) of als Super Snake Sport met twee deuren. Van beide versies bouwt Shelby 300 exemplaren. De prijzen beginnen bij omgerekend 85.000 euro voor de complete auto, inclusief drie jaar garantie.

Shelby is zelf ook niet al te bescheiden over hun niet al te bescheiden pick-up: ‘Deze snelle pick-ups sturen en stoppen uitzonderlijk goed. Het gedonder en gejank van de supercharged motor is een symfonie van mechanische schoonheid. De styling is sterk en knap, zonder overdreven te zijn. Dit is de puurste incarnatie van een musclecar uit de jaren zestig in pick-upvorm.’

Reacties

  • Frank heeft op 14 augustus 2021 geschreven:

    Ja alleen ik heb er het geld niet voor jammer mooi.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)