Er komt nog een allesvernietigende V8-versie van de nieuwe Ford F-150 Raptor, waarschijnlijk met de naam Raptor R. Naar verluidt krijgt deze pick-up de 5,2-liter V8 uit de Shelby Mustang GT500 met ruim 700 pk. Bij het zien van deze Shelby Ford F-150 Raptor zou je misschien verwachten dat het al zover is. De uitstraling van een V8-monster is er in ieder geval, maar deze Shelby Ford F-150 Raptor houdt gewoon de 3,5-liter V6.

Uiteraard krijgt de Shelby Ford F-150 Raptor wel meer vermogen mee. De zescilinder produceert nu geen 450 pk, maar meer dan 525 pk. Het koppel groeit van 690 Nm naar 827 Nm. Uiteraard is er vierwielaandrijving en een automaat. Elke tuner op de hoek van de straat kan wat extra pk’s uit een V6 halen, daar koop je deze uitvoering niet voor. Shelby maakt de pick-up een flink stuk ruiger met functionele aanpassingen.

De Shelby Ford F-150 Raptor is helemaal Baja

Shelby noemt het zelf zijn ‘meest gepolijste offroader tot nu toe’. Het doel was om er nog meer een Baja-racer van te maken. Het merk monteert nieuwe bumpers, een nieuwe motorkap, een nieuwe grille met daaronder een 30-inch ledbar, een rek in de laadbak voor zaken als reservewielen en een 50-inch ledbar daarbovenop. Nieuwe draagarmen en nieuwe dempers zorgen voor betere offroadprestaties, net als de 37-inch banden. Het interieur krijgt ook een make-over.

Prijs van de nieuwe Shelby

Een prijsknaller is de nieuwe Shelby Ford F-150 Raptor niet. De standaard Raptor kost in Amerika omgerekend 57.000 euro. Deze opgestoerde versie kost omgerekend maar liefst 110.000 euro. Bijna een verdubbeling, dus. Volgens het merk bouwen ze maar een gelimiteerd aantal, al is niet duidelijk hoeveel er uiteindelijk uit de fabriek komen rollen. Als de V8-versie van de Raptor komt, kun je er zeker van zijn dan Shelby er ook een plasje over doet. Het zou kunnen lonen om nog even af te wachten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)