De definitie van verfijning is in Amerika net even anders dan hier. Volgens Shelby is deze F-150 ruig genoeg voor avonturen in de boze buitenwereld, maar verfijnd genoeg voor een avondje stappen. Dat laatste weten we niet zo zeker, maar stoer is ie wel. En, zoals je van de specialist mag verwachten, is de Ford Shelby F-150 meer dan snel genoeg.

De belangrijkste verandering aan de Ford Shelby F-150 is de supercharger op de V8-motor. Hierdoor groeit het vermogen naar 775 pk, wat net 5 pk meer is dan de Ford Mustang GT500. Misschien nog belangrijker: deze Shelby is bijna 75 pk krachtiger dan de Ram TRX, wat de krachtigste productie-pick-up van het moment is. Shelby pakt het onderstel aan met dempers die lijken op die van de Ford F-150 Raptor, waardoor de pick-up hoger op zijn pootjes staat.

Het interieur krijgt nieuwe leren stoelhoezen met Shelby-logo’s. De ruiten zijn getint en de motorkap voedt nu de supercharger met een nieuwe luchthapper. De lucht gaat via een koolstofvezel inlaatbuis de supercharger in. Oh, en uiteraard ontbreken de racestrepen over de lengte van de pick-up niet. ‘We hebben de capabelste, vermakelijkste en meest verfijnde offroad-pick-up met een Shelby-naamplaatje ooit gemaakt’, zegt Shelby-baas Vince LaViolette.

De prijs van de Ford Shelby F-150

De nieuwste Shelby kost in Amerika 107.080 dollar, wat neerkomt op zo’n 90.000 euro in Nederland. We hoeven je hopelijk niet meer te vertellen dat die prijs exclusief belastingen is. Wellicht leuk voor de ondernemer die een goed jaar achter de rug heeft. Dit jaar verwacht Shelby zo’n 600 exemplaren te bouwen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)