Even een hartverwarmend verhaal tussendoor. Een verhaal dat bewijst dat het internet niet alleen maar bestaat uit grofgebekte haters die overwegend in kapitalen communiceren. Want op het internet zitten ook genoeg mensen met een goed hart – en dan hebben we het niet alleen over de anonieme helden die nieuwe stickers maken voor WhatsApp (helden die wij overigens eeuwig dankbaar zijn). Dit gaat over een man uit Ierland die een goede daad verrichtte voor een volstrekte vreemdeling aan de andere kant van de wereld.

Net als veel mensen ontdekte de Keniaan Joel vorig jaar simracen. Handig als hij is, besloot hij zijn eigen simulator te bouwen. Hiervoor gebruikte hij materialen die je bij de bouwmarkt zou kunnen vinden, zoals een stuk slang als stuur. Aan de stuurstang maakte hij een muis vast waarmee hij de beweging van het stuur kon opvangen. De pedalen drukken een toets op het toetsenbord in en de schakelpook drukt een knop op een controller in. Hannibal Smith en zijn kornuiten hadden het niet beter kunnen bedenken.

De eerste versie heeft nog geen force-feedback, dus besluit Joel een nieuwe versie van zijn stuur te bouwen, en wel eentje met met direct-drive. Zijn prototype – voor nu nog een elektromotor in een houten omhulsel – deelt hij in de Facebook-groep Sim Racing. Daar regent het grappige GIF’jes, maar ook de behulpzame reacties stromen binnen. In Ierland leest groepslid Dylan aandachtig mee en hij besluit de inventiviteit van de handige simracer te belonen.

In een daad van totale onbaatzuchtigheid bestelt Dylan een Logitech G29-stuur met een schakelpook bij een webshop in de buurt van Joel, zodat hij het stuur zelf kan ophalen. Wat ons betreft wint Dylan het internet voor januari. Overigens schuift Joel zijn project niet aan de kant. Hij rijdt nu weliswaar op het Logitech-stuur, maar hij is alsnog van plan om zijn eigen direct-drive stuur af te maken. ‘Iedereen wil zien of ik hem aan de praat krijg’, zegt Joel tegen TopGear.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear