Was jij ook net op zoek naar een diesel waar je zeven mensen in kwijt kunt en die een Nürburgring-record op zak heeft? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een Skoda Kodiaq RS. Voorheen moesten we alleen nog gissen naar de kosten van de kolos van Skoda, maar nu heeft het merk eindelijk de verlossende cijfertjes gecommuniceerd.

Skoda Kodiaq RS prijs

De Kodiaq RS heeft in Nederland een vanafprijs van 61.490 euro. Voor dat geld krijg je een 2,0-liter TDI die 240 pk en 500 Nm koppel produceert. Daarmee schieten jij en je gezin in 6,9 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid is 220 km/u.

Natuurlijk hangt de Skoda Kodiaq RS vol met sportieve badges en mooie materialen. Binnenin zou het een heuse GTI kunnen zijn. Buiten houden 20-inch wielen de Skoda Kodiaq RS boven het asfalt en in de velgen hangen 17-inch remschijven.

Standaarduitrusting

Verder krijg je standaard vierwielaandrijving, een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling en Dynamic Chassis Control. Met dat laatste kun je uit zeven verschillende rijmodi kiezen. Om het dieselgeluid aangenamer te maken, blaast Skoda spannende motorgeluiden door de speakers.

Skoda zegt dat de Kodiaq RS vroeg in het voorjaar van 2019 bij de dealers zal staan. Dan kun je gaan kijken of je hem het waard vindt om twee keer de prijs van de normale Kodiaq te betalen voor deze recordhouder. De kans is natuurlijk wel groot dat een ander merk tegen die tijd de uitdaging van Skoda heeft geaccepteerd en een snellere zevenzitter over de Nürburgring stuurt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)