De mensheid internationaal verenigen om gezamenlijk een nutteloos doel te bereiken, dat moet wel de reden zijn waarom het internet is uitgevonden. Een online inzamelactie om de snelste Fiat Multipla ter wereld te bouwen, is de half miljoen euro gepasseerd. Het doelbedrag? De lieve som van 750.000 euro. Dit alles om de auto, in straatlegale vorm, een snelheid van 500 km/u te laten halen.

De aanstichters zijn de Franse YouTubers die schuilgaan onder de naam Vilebrequin. Ze kochten al eerder een Fiat Multipla voor 800 euro om ermee te racen. Nu willen ze er 1.000 pk in stoppen en genoeg aerodynamische modificaties doen om de auto 500 km/u te laten halen. Dat laatste durven ze niet te garanderen, maar ze willen in ieder geval een poging wagen. Gezien de SSC Tuatara bijna 1.800 pk nodig had voor een snelheid van 532 km/u, lijkt het ons wat optimistisch.

Vilebrequin kocht al een donorauto voor 40.000 euro, maar ze verklappen nog niet wat voor auto het is. Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat het een AMG is met een V12, want ze willen de uitlaten van een Pagani Zonda gebruiken en ze noemen het ding ook wel de Multipla AMG. Het inbouwen van de motor zou op zichzelf al 50.000 euro kosten. Voor minimaal 5 euro kun je het project steunen en al meer dan 10.000 mensen gingen je voor.

Wat een geld…

Vinden wij ook. Volgens de kostenberaming zou er 50.000 euro nodig zijn om de auto functioneel te krijgen. Een functionele auto met alle aerodynamica zou dan plots 500.000 euro extra kosten. En voor nog eens 250.000 euro zou de auto op kenteken te krijgen zijn. Wel zeggen ze dat slechts 32 procent van het bedrag in de daadwerkelijke auto gaat zitten. De rest van het geld gaat naar heffingen en bijkomende kosten. Ze leggen in ieder geval alle kosten uit op hun Kiss Kiss Bank Bank-pagina.

Foto’s: Dourfer Robin

 

Reacties

  • Lars heeft op 22 oktober 2020 geschreven:

    Leuk idee, de lelijkste auto ter wereld ook de snelste maken. Maar dit gaat natuurlijk nooit lukken. De multipla heeft gewoon een veel te hoge Cw waarde en te groot frontaal oppervlak. Dat kan je niet oplossen door spoilers….

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)