‘Het zijn de veiligste en snelste voertuigen en de stad zal geld besparen door minder onderhoud en brandstofkosten’, zegt politiechef Brian Solinsky van de eenheid in South Pasadena tegen de Los Angeles Times. Daar worden alle politieauto’s vervangen door Tesla’s, waarvoor twee miljoen dollar wordt uitgetrokken. Volgend jaar moeten alle politieauto’s van het departement elektrisch zijn.

Voor die twee miljoen dollar leaset de stad tien Model Y’s en tien Model 3’s. In feite leent de stad de Tesla’s dus voor een ton per stuk. En dat terwijl de auto’s nu minder dan de helft kosten (en misschien nog wel goedkoper worden, als de prijsverlagingen zo doorgaan). Daarvoor krijgt de stad wel een half miljoen terug van een instantie die zich inzet voor minder CO2-uitstoot in de regio.

Speciale Tesla’s voor de politie

Daarnaast zijn de politie-Tesla’s geen normale exemplaren. De Y’s en 3’s krijgen een beurt van Unplugged Performance. Deze partij kun je kennen van onder meer de Unplugged Model S Plaid, en van de gecrashte Model 3 op Pikes Peak. Maar met die laatste lopen ze minder te koop, denken we. Naast Tesla’s investeert de stad ook in opladers. Er komen negen Level ll-laadstations en één Level lll-oplader.

De huidige politieauto’s die worden vervangen door de Tesla’s worden geveild. Hieronder vallen onder andere Ford Interceptors en een Dodge Charger uit 2009. Wie weet kun je er binnenkort een op de kop tikken. Hier vindt je de verschillende auto’s die ooit dienst deden bij de politie-eenheid van South Pasadena. Welke van deze auto’s nog werkzaam zijn en geveild worden, is niet bekend.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie