Elektrospecialist Unplugged Performance mag graag Tesla’s beetpakken en ongenadig kietelen. Zelfs als die Tesla’s van zichzelf al recordbrekend snel zijn. De Californische tuner ontfermde zich over de nieuwe Model S Plaid, waarmee ze binnenkort Pikes Peak willen gaan aanvallen. De Unplugged Model S Plaid mocht onlangs losgaan op Laguna Seca, tussen de supercars. Met raceveteraan Randy Pobst achter het stuur.

Het is een internetcliché, maar: wat er toen gebeurde, geloof je nooit. Of misschien ook wel, als je bedenkt dat een standaard Plaid al ruim 1.030 pk heeft en een hoeveelheid koppel die dorpen kan verplaatsen. Vaak doet Unplugged weinig aan de aandrijflijn van hun Tesla’s en houden ze zich vooral bezig met het onderstel, remmen en aero-toevoegingen. De 0-naar-100-tijd van zo’n 2 seconden betaalt zich uit bij het uitkomen van de bochten. Zoals een 911 GT3 RS, een wat aanmodderende McLaren Senna en een niet bepaald langzaam rijdende McLaren P1 nu kunnen beamen.

Unplugged Model S Plaid rijdt McLaren P1 eruit

Advertentie

Reacties

 • Cees says at 21 juni 2021:

  Batterijen horen dan ook thuis in zaklampen en vrouwen speeltjes !

  Reply
 • Sander says at 18 juni 2021:

  Ik krijg sinds dit soort filmpjes wel steeds meer begrip en respect voor doven. Zonder geluid is e er echt geen zak aan. Aan die Porsche hoor je nog dat het hard gaat. Die Tesla zal sneller zijn, maar laat me verder koud. Dat belooft wat voor het racen van de toekomst.

  • Rob says at 19 juni 2021:

   Dan heb je waarschijnlijk nooit in een snelle Tesla gezeten. Degene die dan geluid maken ben jij en je passagiers. Bizarre snelheidsontwikkeling.

   Reply
  • Erik says at 19 juni 2021:

   Ja idd, geen geluid restricties geen zware beperking wanneer er geracet mag worden.

   Als je je druk maakt om het geluidje heb je geen idee hoe je hoofdzaken van bijzaken meot onderscheiden.

   Racen gaat om vermogen en handling, er zullen weinig prof racers zijn die herrie echt zullen gaan missen. Het leid zelfs af volgens velen, je hoort nu veel beter hoe het wegcontact is van de auto.

   Maar ja de dames langs die langs de kant staan en geen idee hebben waar ze naar kijken, missen het leuke geluidje wat het vroeger maakte.

   • D says at 22 juni 2021:

    Een Tesla is gigantisch goed qua acceleratie, erg indrukwekkend. Afwerking in het interieur is wel gewoon slecht. Maar echte petrolheads missen zeker het racegeluid..

    Reply
   Reply
  Reply
 • Marcel says at 18 juni 2021:

  Dit zegt toch helemaal niks… Je weet helemaal niet of die P1 wel vol gas geeft… Lekker wetenschappelijk artikel dit. Ik heb met mijn 147 2.0 TS ook wel eens een Ferrari ingehaald op de snelweg maar toen gaf de Ferrari pas gas 🙈

  • Ares says at 19 juni 2021:

   Ze rijden op een circuit he niet op de snelweg, Je laat je daar niet voor de grap inhalen.

   Reply
  Reply
 • Oke says at 17 juni 2021:

  En toen was de accu leeg..

  • Jordy says at 18 juni 2021:

   En toen was de benzine op..
   Non-comment

   • daddyd says at 18 juni 2021:

    2 minuten max tanken en klaar vs…

    Reply
   • Non-Jordy says at 18 juni 2021:

    Dat ding sjouwt vele honderden kilo’s aan accu’s mee. Het energieverbruik bij hoge prestaties neemt gigantisch toe. Die Tesla komt nog niet tot een kwart van het bereik van een echte snelle auto.

    Reply
   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie