Het GT86/BRZ-duo kwam ter wereld en iedereen gilde om meer pk’s. Subaru maakt het dromen nu iets makkelijker voor je met deze BRZ STI Performance Concept.

In New York werd voor een verrast publiek het doek van de BRZ STI Performance Concept getrokken. Het doel: de Amerikanen wat beter bekend maken met het STI-tuningmerk van Subaru. Eh, als wij nou roepen dat we ook geen idee hebben wat STI is, mogen wij dan ook…?

Zeg ons, lezers: ziet dit er niet uit als iets waarvoor je als kind drie keer per week het gras zou maaien met een schaar? Die splitter, die spoiler, die 18 inch velgen en Brembo-remmen, het verlaagde STI-onderstel, de Recaro- en alcantara-explosie. En dan hebben we het mooiste nog niet genoemd: de standaard 200 pk boxermotor ruimde het veld voor een raceversie met turbo die officieel 350 pk levert, maar in het echt – zo fluisterde een man van Subaru ons in – eerder zo’n 450 pk. Willen wij. Willen wij nu.

Helaas hebben we slecht nieuws: deze über-BRZ is slechts een ambitieuze conceptcar. Of ie ooit echt komt? Subaru zegt van niet, maar we zouden eigenlijk niet weten waarom niet.

Reacties

Meer van TopGear