Ken je die van die nieuwe Subaru BRZ, die niet naar Nederland zou komen? Nou, die komt dus inderdaad niet naar Nederland. Dat doet zeer. Dat weerhoudt onze immens sadistische vriend van X-Tomi Design er echter niet van nog wat extra bergen grof zeezout in onze wonden te wrijven. De creatieve geest met een bijzonder rijke fantasie bedacht nóg maar eens drie verschijningsvormen van de BRZ. Die er dus ook al niet zullen komen. Ja, het is puur masochisme wat we hier doen.

Wat niet wegneemt dat die Subaru BRZ’s van X-Tomi Design zeer smakelijke luchtspiegelingen zijn. Neem die BRZ STi, die lekker all the way gaat met zijn blauwe lak, gouden wielen en picknicktafel-achterspoiler. Wonderlijk trouwens dat Subaru dat nooit zelf heeft gedaan, ook niet bij de vorige BRZ. Je mag dat erfgoed best een beetje uitputten, hoor, Subaru. En zoals jullie zien: het staat hem uitstekend. Gewoon wat extra pk’tjes erbij, straffer onderstel, even door de spuitcabine en klaar is uw volgende icoon.

Cabrio? Shooting Brake dan?

Ook die cabrio/roadster/spider/hoe je hem ook wilt noemen ziet er heerlijk uit. Zeg nou zelf: die hegemonie van de Mazda MX-5 heeft nou wel lang genoeg geduurd. Die kan best een uitdaging gebruiken. En dit zou hem zomaar eens kunnen zijn, toch? Wat zeggen jullie, Subaru? Een niche-product? Jullie hele merk is een niche. Past dan toch prima?

Oké, die shooting brake is misschien wat vergezocht. Maar toch. In een wereld waarin elke fabrikant wanhopig op zoek lijkt te zijn naar dat ene dingetje dat niemand eerder heeft gedaan: dit is er een. En hij ziet er helemaal niet gek uit. Beetje BMW Z3 Coupé met een vleugje VW Scirocco. Maar dan totaal anders.

Je zult met ons eens zijn: het is jammer dat deze variaties op de Subaru BRZ van X-Tomi Design er nooit zullen komen. Maar dromen mag altijd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)