Het blijft bizar dat er een situatie kan ontstaan waarbij ruim een miljoen euro aan auto’s ogenschijnlijk vergeten wordt. Dat is het geval bij deze dealer van exotisch spul in China, waar een trio begeerlijk blik al meer dan tien jaar stof staat te verzamelen. Je zou zeggen dat iemand in de afgelopen jaren wel een succesvolle poging gedaan zou hebben om de prijzige auto’s te redden. De vervaagde poster aan de muur toont mooi de leeftijd van de showroom.

Fotograaf James Wan kent iemand die weer iemand kent (en dat nog een paar keer), waardoor hij toegang kreeg tot deze showroom in de provincie Guangdong in China. Hij vertelt aan TopGear dat de dealer zijn deuren opende in 2005, maar al in 2007 kopje onder ging. De exacte details waarom het bedrijf stopte, kan James niet delen om privacyredenen. De auto’s staan dus al meer dan dertien jaar te verstoffen in de oude showroom in China en er is in de tussentijd niet voor gezorgd.

In de showroom staan momenteel drie auto’s eenzaam te wachten op een redding. Het gaat om een Porsche Carrera GT, een Chevrolet Corvette Z06 (C5) en een Ferrari 575 Superamerica. Gezien de leeftijd is de kans groot dat de kilometerstanden nog erg laag zijn. Er staat een vrijwel identiek uitgevoerde Carrera GT te koop in Duitsland voor 980.000 euro. De Ferrari moet zeker 300.000 euro waard zijn in goede staat en voor de Corvette moet je in principe ook wel een geinig bedrag voor kunnen vangen.

Er zijn nu plannen om de auto’s uit de showroom te redden en ze te verkopen, maar dat zal niet eenvoudig zijn. ‘Van wat ik op dit moment weet, zal het geen soepele reddingsactie zijn.’ Bovendien is lang stilstaan nooit heel fijn voor auto’s, omdat rubberen delen en allerlei pakkingen kunnen uitdrogen. Ze hebben dus flink wat mechanische liefde nodig voordat ze hun eerste roadtrip mogen maken. Oh, en er is nog een kans dat er op een andere locatie nog meer auto’s staan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie