De Suzuki Swift Sport wist altijd de harten van de TopGear-redactie te stelen. Hij was licht in gewicht, een genot om mee te rijden en ontworpen zodat hij eruit zag als een sportschoen voor een baby. Hij is, of in ieder geval was, erg goed. Ook staat hij in het rijtje van de 7 beste hot hatches.

Dit is de nieuwe Suzuki Swift Sport. Je ziet direct dat hij niets meer wegheeft van een babysportschoen. Kan ook door de kleur komen. Het is overduidelijk een Suzuki Swift Sport. Je mag zelf uitvogelen of je het een goede of een slechte verandering vindt.

Wat ligt er in deze gele hot hatch?

Ja, goede vraag. Erg goede vraag. Zo goed dat wij dit zelfs nog niet weten. Hebben we al gezegd dat het een goede vraag is? Het enige wat wij bij TopGear weten, is dat de nieuwe Suzuki Swift Sport er komt. Suzuki zwijgt nog even over de motor of het vermogen. Dit vertellen ze pas op 12 september op de Frankfurt Motor Show. Nog eventjes geduld dus.

Wat weten we wel over de Suzuki Swift Sport?

De Suzuki Swift Sport is ‘volledig opnieuw ontworpen en biedt een compleet nieuw niveau van opwinding voor de sportievere bestuurders op de wereld.’ Het enige wat wij hopen, is dat het ons doet denken aan zijn voorganger. Van wie we nog altijd houden. Je weet ons over anderhalve maand te vinden met meer nieuws over de nieuwe Suzuki Swift Sport. Zelfde tijd, zelfde zender!

Zijn voorganger hebben we een aantal jaren terug getest. Lees hier over onze ervaring met de Swift Sport 1.6 uit 2012.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)