De laatste koffer achterin gooien, de kids een zweterige krentenbol toewerpen, naar de navigatie roepen dat je naar camping Nous Détestons les Touristes wilt en achterover leunen terwijl de auto automatisch en uitstootvrij naar Frankrijk rijdt – daar moet het ooit heen. Maar voorlopig rijden auto’s nog niet autonoom en het grootste deel ook niet zonder uitstoot. Is deze waterstofbus van het Franse Symone de oplossing?

De waterstofbus van Symone geeft min of meer hetzelfde resultaat. De waterstofbus staat langs de snelweg op je te wachten bij een carpoolplek of tankstation nadat je hem geboekt hebt via een app. Je rijdt naar de bus toe en parkeert je auto op het dak of je motorfiets achterin. Zelf ga je in de bus zitten om in alle rust naar je bestemming te worden gebracht.

Ook perfect voor EV’s

Het idee kent een paar grote voordelen. Wie elektrisch rijdt, hoeft niet tien keer onderweg te stoppen bij drukke laadpunten, voor motorrijders is het fijn dat ze niet uren op de snelweg hoeven te zitten en bij benzineauto’s is er geen uitstoot tot aan de vakantiebestemming. In totaal kunnen er vier auto’s en vijf motorfietsen mee. En op de plaats van bestemming hoef je geen auto meer te huren.

De eerste bus van Symone moet in 2024 klaar zijn

Het Franse bedrijf wil in 2024 de eerste bus klaar hebben, voor de Olympische Spelen van Parijs. Vanaf dat moment moet de productie beginnen en in 2030 moeten er 100 waterstofbussen op de Franse snelwegen rijden. Er zijn nog geen plannen bekend om de bus naar Nederland te halen, maar het klinkt wat ons betreft als een goed idee.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)