Goed nieuws voor iedereen die denkt dat ze twee jaar verloren hebben aan corona: het is pas 2019! Elon Musk heeft bekendgemaakt dat de Tesla Semi Truck dit jaar geleverd gaat worden aan klanten. Toen de volledig elektrische vrachtwagen in 2017 onthuld werd, zei Musk dat ie in 2019 zou verschijnen – en dat is dus nu. Leuk meevallertje.

De Tesla Semi Truck die dit jaar verschijnt, is de versie met 800 kilometer actieradius. Hoeveel kWh aan batterijen de elektrische vrachtwagen meezeult en wat het ding weegt, is niet bekend. Wel weten we dat de Semi Truck in zo’n 5 seconden van 0 naar 100 km/u gaat zonder aanhanger. En dat is waar het om gaat bij vrachtwagens, toch?

Met 36 ton gewicht erachter groeit de 0-100-tijd van de Semi naar 25 seconden. De versie met 800 kilometer actieradius moet in Nederland 150.000 euro gaan kosten. Later komt nog een versie die 475 kilometer haalt, die krijgt een prijs van 130.000 euro. Volgens Tesla verdient de vrachtwagen zichzelf in twee jaar tijd terug omdat elektriciteit goedkoper is dan diesel.

Wanneer komt de Tesla Semi Truck naar Nederland?

Het is momenteel nog niet bekend wanneer de Tesla Semi Truck naar Europa of naar Nederland komt. Hetzelfde geldt trouwens voor de langverwachte Cybertruck. Deze komt volgens Musk in 2023 eindelijk richting de klanten, maar voor klanten in ons land is er nog niets bekend. Als de Cybertruck überhaupt een typegoedkeuring krijgt in Europa.

Reacties

  • Luchtfietserij heeft op 15 augustus 2022 geschreven:

    Zoals altijd bij Musk: zoete praatjes om de koersen op te drijven. De realiteit zal zijn dat deze veel later komt, als deze überhaupt komt.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)