Ook dit wist je eigenlijk al; we vertoonden per slot van rekening pas nog een foto van Jeremy die een Reliant Robin op zijn kant legde. Dat was niet voor z’n lol, maar voor een TopGear-item. Interessant, toch?

Het mooie aan driewielers in Nederland is dat ze officieel als motorfietsen gezien worden, en je er dus nooit mee naar de keuring hoeft. Dat is prettig, maar voor je meteen naar je portemonnee en het telefoonnummer van Driewielwereld reikt, moet je eerst even bedenken wat je opties zijn.

Je kunt gaan voor een oude Morgan – die je belachelijk veel geld gaat kosten – of een oude bubbel-auto, die een apart probleem oplevert als je ‘m met zijn achterkant te dicht bij een muur parkeert. Gelukkig heb je nog een optie: de favoriet van elke cabaretier uit de jaren ’80, de Reliant Robin.

Echter, zo ondervindt Jeremy op een ogenschijnlijk rustig ritje door Yorkshire, als je daarmee niet precies vóór de Hemelpoort terechtkomt, dan toch zeker een paar pijnlijke stappen er vandaan.

 
FEIT: De Reliant Robin is tot 2002 geproduceerd. We weten niet waarom.
 
FEIT: De driewieler uit Only Fools and Horses is eigenlijk een Reliant Regal Supervan. Wat dacht je wel!


Na een tijdje verlof voor goed(achtig) gedrag, zijn Jeremy, Richard en James terug voor een nieuw wild seizoen vol TopGear-gekte, vanaf 27 juni elke zondagavond op BBC2. Mis het niet!

Reacties