De BBC heeft vandaag aangekondigd dat de productie van TopGear TV in de ‘afzienbare toekomst’ niet zal doorgaan. De opnames van het 34e seizoen van TopGear werden opgeschort na het ongeluk van presentator Freddie Flintoff op de Dunsfold Aerodrome in december 2022. De BBC heeft nu besloten de show tot nader order te pauzeren.

‘We zijn met BBC Content overeengekomen dat we, gezien de uitzonderlijke omstandigheden, de productie van de TopGear UK-show voor de afzienbare toekomst zullen stopzetten’, aldus de BBC in een verklaring. ‘We zullen het kernproductieteam van het programma blijven ondersteunen en zullen vertrouwen op hun expertise in een bredere productiecapaciteit totdat de Britse show kan herstarten.’

BBC Studios bevestigde dat het zijn onafhankelijke gezondheids- en veiligheidsonderzoek bij TopGear heeft afgerond. Hoewel de productie voldeed aan het BBC-beleid waren er ‘belangrijke lessen’ die van toepassing zouden zijn op elke toekomstige productie van de show.

‘Het merk TopGear blijft ongelooflijk populair in Groot-Brittannië en wereldwijd’, aldus de BBC. ‘Al onze andere TopGear-activiteiten blijven onaangetast door deze onderbreking, inclusief internationale formats, verkoop van content, digitaal, tijdschriften en licenties’, voegde de BBC eraan toe.

Reacties