Wanneer we het hebben over supercars gaat het vaak over de grote cijfers. Pk’s, topsnelheid, prijs, je kent het wel. Begrijp ons niet verkeerd, we zien maar wat graag de cijfers zo hoog mogelijk oplopen – voor de eerste twee dan – maar zouden supercars niet minder over statistieken moeten gaan en meer over hoe ze je laten voelen?

Dan is hier de vraag: welke supercar maakt je het blijst? Is groter ook echt altijd beter? Om dit uit te zoeken, hebben Chris, Freddie en Paddy elk een een eigen hoek van het alsmaar breder wordende spectrum van supercars gekozen. In Duitsland voeren ze hun onderzoek uit.

Paddy ging voor groot met de Pagani Huayra BC Roadster van 4 miljoen, net als Freddie die voor de high-tech Ferrari 296 GTB gaat. Chris koos voor, uh, geen supercar, maar de Porsche Cayman GT4 RS. Ze testen de drie auto’s op een afgelegen stuk Autobahn en doen een beklimming van de adembenemende Großglocknerpas in Oostenrijk.

Elektrische stadsauto’s in Parijs

Als je een kleine, elektrische auto wilt rijden op plaatsen waar gewone stadsauto’s niet kunnen komen, heb je tegenwoordig keuze in overvloed. Dit soort autootjes worden steeds populairder voor mensen die niet op het platteland wonen of graag alleen in de auto zitten. We pikken er drie voor je uit.

Je kunt voor Citroën Ami kiezen. De spirituele opvolger van de 2CV heeft wel een probleempje; het is nagenoeg onmogelijk om zijn voor- en achterkant te onderscheiden. Ook kun je het dichter bij huis zoeken met de Nederlandse Carver Electric. De excentriekeling geeft de term ‘lean en green’ een heel nieuwe uitdrukking.

Ook kun je nog kiezen voor de City Transformer. Met een druk op de knop verander je hem van een ‘smalle stadsauto’ naar een ‘iets minder smalle stadsauto’. Zeg maar van Optimus Prime naar Optimus Prima. Om te bepalen welk van de drie je moet hebben, reizen we af naar de Parijs.

Nu kunnen we dat aan de hand van pris, uitstoot, vermogen en actieradius doen, maar dat klinkt allemaal een beetje saai. Daarom laten we Freddie, Chris en Paddy ze gebruiken voor een speurtocht met gekleurde baretten naar een ‘griezelig wassen beeld’.

Je ziet het zondag in TopGear S33E02, om 21:00 uur op BBC1. Wees erbij!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)