Wij van de TopGear Partij zijn natuurlijk voor een zo rechtvaardig mogelijke verdeling van de welvaart. Zo vinden wij het ontzettend oneerlijk dat wij in Nederland geen olie hebben. Oké, wel wat gas, maar gas is om op te koken en de winning ervan blijkt tot scheuren in huizen te leiden. Ook niet alles. Daarbij: we weten waar de meeste olie zich bevindt: het Midden-Oosten. En laten nu gewoon eens kijken wat die jongens met al die volstrekt toevallige rijkdom hebben gedaan.

Eerst de positieve kant. Daar kunnen we kort over zijn: onze zich in olie badende vrienden hebben het leven van elke denkbare supercar-bouwer aanzienlijk verrijkt. Nergens rijden immers meer Ferrari’s, Lambo’s, McLarens en Noemmaarops rond dan in de enorme zandbakken die de olievoorraden afdekken. Dat valt ze op zich te prijzen, maar heel bijzonder is het nou ook weer niet: dat zouden wij ook doen. Alleen iets smaakvoller, wellicht, want de eksterachtige obsessie die men daar heeft met goud en bling, houdt hooguit gelijke tred met hun fascinatie voor gezichtsbeharing.

Wat hebben ze verder met al dat geld gedaan? Nou, een soort Las Vegas gebouwd, maar dan zonder casino’s, bier en stripteasebars. Verder bouwen ze graag eilandjes en krankzinnig hoge torens. Allemaal prima, zeker als ze onze duurbetaalde hulp daarbij inschakelen. Maar dan is de trommel met complimenten wel leeg. Want laten we wel wezen: een Wereldkampioenschap Voetbal kopen? Miljarden spenderen aan een methode om uit een kalkoen (!) iets te maken dat voor ontbijtspek moet doorgaan? En daar, logischerwijze, hopeloos in falen? Hebben jullie de wereld, op welke manier dan ook, een betere plek gemaakt? Niet echt hè? Let’s face it: jullie hebben er niet bijzonder veel van gebakken, en nu is het mooi geweest. Nu is het onze beurt. Dat is niets minder dan eerlijk.

Dus: hier met die olie!

Wij hebben het volgende voorstel. Alle olie-opbrengsten zijn vanaf nu voor ons. Wij van de TopGear Partij barsten van de leuke plannen, waar we natuurlijk geld voor nodig hebben. Dat gaan jullie ons dus geven. Omdat wij ook wel begrijpen dat jullie dat niet leuk vinden én omdat we de beroerdsten niet zijn, het volgende. Wij hebben weinig ruimte, veel koeien en het recept van kaas. Jullie hebben veel ruimte, nauwelijks koeien en haloumi. Snappen jullie het concept? Mooi. Dan komen we er wel uit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear