Wij van de TopGear Partij zijn, dat zal je niet verbazen, tegen de maximumsnelheid. Natuurlijk alleen op de snelweg: het is niet de bedoeling dat iedereen op een woonerf ongelimiteerd bakfietsen, driewielende peuters en andere huisdieren gaat lopen scheppen. Maar op de snelweg: gas erop. Kijk naar Duitsland: daar gaat het ook prima. En het werkt, qua uitlaatklep, uitstekend tegen allerlei soorten stress. Hieperdepiep voor de volksgezondheid, dus.

Draaien met dat stuurtje

Nu we het toch over rijplezier hebben: die wegen van ons, hè… Saaaaai! We hebben ons land zo platgepolderd en stukruilverkaveld dat ons wegennet nog het meest wegheeft van een Amerikaanse binnenstad. Bochten, anders dan van het type haaks-linksaf en haaks-rechtsaf zijn op de vingers van één hand te tellen. Geen lol aan, en bovendien niet goed voor de gemiddelde rijvaardigheid.

Daarom pleiten wij van de TGP ervoor dat nieuwe wegen verplicht een x-aantal bochten per kilometer moeten krijgen. Veel leuker! En ja, dat zal misschien hier en daar wat meer tijd kosten, maar dat haal je makkelijk weer in omdat we de maximumsnelheid hebben afgeschaft. Zo grijpt alles in elkaar: leuk, educatief, gezond en gevarieerd. Ja, je kunt niet zeggen dat we er niet over hebben nagedacht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear