Onderwijs is de sleutel van het succes, zeker voor een kenniseconomie als Nederland. Om ervoor te zorgen dat de inhoud van de staatskas blijft groeien als we met onze zilverblonde haren in een Suzuki Baleno parkeerschades gaan veroorzaken, moeten we de jeugd stimuleren om te studeren.

De TopGear Partij is ervan overtuigd dat je de jongeren moet motiveren door middel van beloning. En dan niet door ze elke maand zakgeld te geven. Deze liquide middelen worden toch alleen maar omgezet in vloeibare middelen met witte schuimkragen. Nee, als je de toekomst van ons land echt wilt motiveren: haal ze dan uit de hel die het OV heet en voer de studententankpas in.

Met de studententankpas hebben leergierige rakkers ook geen excuus meer om niet naar het hoorcollege te gaan als het bijvoorbeeld regent. Of als het te warm is voor het OV. Of te koud. Wie houden we voor de gek: het OV is überhaupt reden genoeg nergens naartoe te gaan. Bovendien leren de beginnende bestuurders direct autorijden. Ze rijden in ieder geval niet onnodig links. Oh, en in een ander standpunt lossen we het bijkomende fileprobleem op.

Dus: motiveer studenten met een tankpas. Dan kunnen wij over tig jaar met een gerust hart met ons knipperlicht permanent aan op de linkerbaan 70 km/u rijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear