‘Thuiswerken dag 3. Het was me tot nu toe nog nooit zo opgevallen dat m’n vriendin zo hard ademde. Het is alsof er een A4-papiertje vastzit in de slang van een Henry-stofzuiger. Het tikken van de klok is oorverdovend. Uit frustratie voor de vijfde keer het aanrecht schoongemaakt, ik kan nu m’n reflectie zien in het houten keukenblad.’ Het is louter een paragraaf uit een dagboek van, eh, een vriend. Daarom hierbij wat TopGear Tips tegen Verveling, omdat het nog heel lang kan duren voordat je je collega’s weer ziet en omdat je misschien kunt scheiden, maar je wel vastzit aan je kids.

Reken alvast je 100-km/u boetes uit

Door alle coronagekte ben je het bijna vergeten, maar tegenwoordig mogen we overdag in Nederland geen 120 of 130 meer rijden. Heb je nog niet per ongeluk te hard gereden op de Nederlandse snelwegen, dan ga je dat vast een keer doen. Reken dus uit welke boetes je kunt verwachten. Of zet de tijdswinst tegenover de kosten van de boetes als je toch stug elke dag 130 km/u blijft rijden. Of bereken welke boetes je nu niet krijgt door thuis te werken.

Maak onder de vloermatten van je auto schoon

Het maakt niet uit hoe vaak je met de stofzuiger over de hoekjes van je autotapijt ragt, die laatste kruimels en korrels krijg je er nooit uit. Daar hebben we een tip voor: zet er perslucht op. Leen of huur ergens een compressor en een blaaspistool. De hoge luchtdruk blaast ze los zodat de stofzuiger ze kan meepakken. Met hetzelfde blaaspistool kun je ook de hardnekkige koekkruimels uit de kieren en naden van je interieur blazen. Je auto zal schoner dan ooit zijn. Neem alles meteen af met een desinfecterend middeltje.

Dingen leren met Petersen Automotive Museum

Zelfs de zoveelste herhaling van Friends kan de onvermijdelijke verveling niet op afstand houden. Grijp daarom deze kans aan om tijdens je isolatie iets op te steken over auto’s. Het Petersen Automotive Museum in Los Angeles gaat je daarbij helpen. Twee keer per dag houden zij een lezing over auto’s. Het is gericht op kinderen en studenten, maar wat ons betreft kan iedereen kijken. De livestreams beginnen om 18:00 en 21:00 uur Nederlandse tijd op de website van Petersen Automotive Museum.

Zoek uit hoeveel wc-rollen je auto waard is

De gangbare wisselkoers voor één rolletje wc-papier is tussen de 2 en 350 euro, afhankelijk van de conditie (nieuw, lichtjes gebruikt of ongebruikt) en het aantal lagen. Het is handig om te weten hoeveel je voor je auto kunt krijgen zodra de nationale reserves opraken en iedereen op zichzelf is aangewezen om de boel proper te houden. Als alternatief kun je ook uitzoeken wat een bidet kost, en hoe zo’n ding in hemelsnaam werkt.

Breng de kinderen de nodige autokennis bij

Pret? Niks ervan! Die kinderen moeten natuurlijk wel gewoon blijven leren. Taal: het Autodictee. Spellen van lekker moeilijke autowoorden, zoals differentieel, carburateur, oliepeilmeter, sjassie – pardon, chassis. Aardrijkskunde: waar komt dit merk vandaan? Uiteraard met instinkers als Bugatti en Ford. Geschiedenis: welk merk vond wat uit (veiligheidsgordel, vierwielaandrijving)? Of: zet de automerken op volgorde van ouderdom. Merkkunde: noem van elk merk drie modellen. Wie het eerst klaar is, heeft gewonnen. En zo zijn er vast nog wel een paar te bedenken. Educatieve pret voor de hele familie!

Laat je kinderen je velgen schoonmaken

Voor jou is deze crisis geen pretje, waarom zou het dan wel leuk moeten zijn voor je kids? Nee hoor, geintje. Maar het is wel een mooi moment om samen met de kinders als vader-zoon of moeder-dochter of moeder-zoon of welke denkbare combinatie dan ook de auto even grondig te wassen. En laten kleine kinderhandjes nou perfect zijn om met een spons tussen de spaken van je velgen te komen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear