Er is al een hele tijd geroezemoes rond een eventuele oversteek van Top Gear naar de Verenigde Staten. Al maanden pijnigen Clarkson, May en Hammond zich de hersenen over de vraag hoe lang ze in staat zijn om te overleven zonder de verfijnde Engelse keuken.

Inmiddels zijn de drie musketiers eruit. Ze gaan niet. Maar Top Gear gaat in Amerika bij NBC wel op de buis verschijnen. Zonder onze helden, dus. Het zal voor de Amerikanen een zware kluif worden om in de buurt te komen van het gehannes van ons Engelse supertrio. Als we onze gedachten eens laten gaan over mogelijke presentatoren voor een Amerikaanse versie van Top Gear dan blijft ons notitieblok in eerste instantie schrikbarend leeg.

Als we doordenken, zien we wel iets in een van de mannen van Jackass. Volgens ons kan iemand als Johnny Knoxville heel zinnig over auto’s praten. En voor een stuntje meer of minder is hij niet bang, het is precies Hammond. Kandidaat nummer twee moet maar uit de sportwereld komen. Amerikaanse sporters hebben altijd minimaal 23 auto’s en hebben er dus verstand van. Maar wie? We weten het even niet, maar hij moet enigszins op James May lijken. Het zal wel een gepensioneerde golfspeler worden. De derde presentator komt uit de journalistieke hoek. Dan denken we gelijk aan speedfreak Hunter S. Thompson, maar die is een jaar of wat overleden. Dan blijft er maar een over. Jay Leno. De man heeft een enorme autoverzameling en we verdenken hem er van dat hij nog smaak heeft ook. En vinden jullie ook niet dat hij op Clarkson lijkt?

Reacties