We hebben regelmatig bij Top Gear gezegd dat je geen echte petrolhead bent als je nooit in je leven Alfa Romeo hebt gereden.
 
Alleen als je geproefd hebt aan de passie, de ziel en de sportieve ingrediënten van de modellen uit Milaan, dan weet je pas echt hoe het is om van auto’s te kunnen houden. Het is een van de weinige zaken waar zowel Jeremy, Richard als James het over eens zijn.
 
Oké dan, zeiden de hoge pieten bij Top Gear, als jullie daarvan overtuigd zijn, mogen jullie ieder een Alfa-occasion kopen van zo’n 1.250 euro, dan zetten wij vervolgens een reeks tests uit om te bewijzen dat het allemaal geen rozengeur en maneschijn is met die Italiaanse passie, maar juist een gevoel van ongemak met als gevolg een mysterieus groen, vloeibaar goedje onder de passagiersstoel.
Behalve in geval van Hammonds’ chronisch zieke aankoop, waar helemaal niets onder de passagiersstoel kan nestelen, aangezien zich daar een groot gapend gat bevindt, inderdaad dankzij de corrosieve werking, en je zodoende recht op het asfalt kijkt.
 
De nieuwe reeks afleveringen van Top Gear start op zondag 22 juni om 21.00 uur op BBC2.

Reacties