We zijn net klaar met filmen voor komende zondag, en we kunnen je nu alvast vertellen dat deze aflevering weer alle records gaat breken.
 
Allereerst stort Jeremy zich weer in het eeuwenoude gevecht tussen Subaru en Mitsubishi door de Evo X te vergelijken met de Impreza STi. Waar zet jij je geld op?
 
De Top Gear-stuntman is weer bekomen van het debacle van vorige week en gaat opnieuw een klassieke James Bond-stunt uitvoeren. En nee, het is niet die truc met die Russische chick die met haar dijen de kale man volledig verbrijzeld.
 
Na met de BMW M5 en Mercedes E63 AMG vorig seizoen verschillende honderden kilo’s aan rubber te hebben achtergelaten op de startbaan van het vliegveld van Manchester gaan we op diezelfde voet verder -maar dan in de Alpen- met het nieuwste Duitse monster, de Audi RS6 Avant. Richard probeert met deze race-pakezel enkele heren op ski’s sneller af te zijn.
 
Nu we het toch over Duitse monsters hebben, Jeremy heeft Mercedes eindelijk zover gekregen dat hij met de brute CLK Black Series over ons eigen testcircuit mag scheuren. En volgens mij vindt ie dat niet onaardig.
 
Verder zien we deze week op de testbaan nog de ‘Stars In Our Reasonably Priced Car’. En wel het duo Rupert Penry-Jones en Peter Firth. Inderdaad, twee voor de prijs van één. Alweer.
En alsof dat nog niet genoeg is, keert ook de Cool Wall weer terug!
 
Dus, schrap al je afspraken in je agenda en bestel maar alvast een afhaalmenu, zodat je zeker op tijd bent voor de tweede aflevering van Top Gear komende zondag op BBC2 om 21.00 uur.

Andy Wilman.

Reacties