Allemaal leuk en aardig hoor, zo’n excentieke volksaard als de Britse nu eenmaal is. Welbeschouwd zouden we zonder dat wat aparte karakter een programma als Top Gear misschien niet eens gehad hebben. Maar afgelopen week bleek weer eens klip en klaar dat er ook wel iets op af te dingen valt. Zo bestaan onze Engelse vrienden het gewoon om een aflevering van jullie en ons lijfprogramma over te slaan ten gunste van één van hun onnavolgbare ‘sporten’: snooker. Het kan er bij ons niet in dat er mensen zijn die liever kijken naar obers die nnog te belazerd zijn om iets te serveren, maar liever poolbiljarten op een tafel waar ze ook nog eens vergeten zijn gaten in de hoeken te zagen, maar  goed. Misschien hebben wij ons recht van spreken wel verspeeld toen we kaatsen, klootschieten en fierljeppen ontdekten. Wie zal het zeggen.

Hoe dan ook: aanstaande zondag is het gelukkig weer terug naar normaal, volgas naar Top Gear dus. En het belooft een uitermate spectaculaire uitzending te worden!

Zo neemt Richard Hammond het op tegen niets minder dan… een straaljager. Hij heeft er gelukkig een waardig opponent voor meegenomen in de vorm van een Bugatti Veyron. Méér paardenkrachten hebben er tot nu toe nooit in Top Gear tegenover elkaar gestaan, dus dit wordt een race om niet te missen.

Jeremy heeft het eindelijk voor elkaar: hij rost een Ferrari 599GTB over het Top Gear-circuit. Maar waar we pas echt benieuwd naar zijn is de rondetijd van de Fiorano – 620 pk, V12, Steigerend Paard plus Stig: dat schept natuurlijk verplichtingen en verwachtingen…

James May pakt het, zoals we dat van hem gewend zijn, met iets meer klasse aan, iets meer distinctie. Goed, ook met een V12 van dik zes liter inhoud, en ook van een merk met een ellenlange stamboom. Maar dan een die beter past bij James’ neus voor exquise Britse elegantie: de Rolls Royce Drophead Coupé.

Niemand minder dan Rolling Stone Ron ‘hoe is het mogelijk dat die nog leeft’ Wood doet een poging levend uit onze alleszins betaalbare auto te komen, en meneer Clarkson doet min of meer het zelfde met een wel zeer bijzondere auto van het eiland Man: de Peel car. Nou ja, auto…

Dat alles aanstaande zondag. Verplichte kost! Oh, en wie de vorige aflevering gemist heeft (of hem gewoon lekker nog een keer wil zien: die wordt woensdagavond herhaald op BBC2. Om 20.00 uur onze tijd. Plezier!
 

Reacties