Het was weer een ouderwetse Top Gear-aflevering, afgelopen zondag. Half Londen was er voor op z’n kop gezet en de helft van alle hulpdiensten in Engeland stond op het Top Gear-circuit. Stel je voor dat er weer een presentator het gras in duikt.

Woensdagavond was er om 20.00 uur onze tijd de herhaling op BBC2, dus als je dat ook gemist hebt, heb je pech. Dan moet je je met die bibberige troep op YouTube behelpen…

Wat heb je gemist? Meest in het oog springend is de verbetering van het Top Gear-ronderecord door de Caparo T1. The Stig verpulverde in deze straatlegale Formule 1-auto het vorige record van de Koenigsegggggggg CCX – met Top Gear-spoiler – met meer dan zeven seconden! De Zweedse supercar schuift dus door naar plek twee (hoewel sommige hardnekkige bloggers beweren dat dat in handen is van een Ultima. Maar zij hebben dan ook geen vriendin – en niks te doen en bovendien heeft The Stig daar nog nooit mee gereden, dus niet onder regie van Top Gear getest).

We tellen die Caparo trouwens slechts officieus mee omdat je er niet normaal de weg mee op kan volgens Jeremy. De Caparo T1 is daar net even te laag voor (zie de foto van Jeremy’s oude slipper bij de neus van de Caparo).

 
Hieronder nog even een korte flits met Clarkson achter het stuur van de Caparo…
 

Reacties