Dames en heren, er komt een nieuwe Amerikaanse versie van TopGear. Het programma zal later dit jaar op BBC America worden uitgezonden en het zal, wat een verrassing, TopGear America gaan heten.

De nieuwe presentatoren zijn Hollywood-ster William Fichtner – je kent hem van Black Hawk Down, The Dark Knight en Armageddon, drievoudig dragracekampioen Antron Brown en Tom Ford. Niet de mode-ontwerper waarvan je vriendin zo graag een zonnebril heeft, maar een Brit die redacteur is bij onze Engelse TopGear-collega’s en al eerder als presentator te zien was bij Fifth Gear.

De nieuwe crew maakt acht afleveringen van een uur. Daarbij zie je niet alleen de beste auto’s ter wereld, maar ook auto’s die het verleden van Amerika hebben gevormd. Dus: weinig bochten, veel rechtdoor in deinende bakken. Denken we.

Kunnen we TopGear America hier kijken?

Nee. Het is bedoeld voor Amerika. Maar ja, er bestaat zoiets als internet dus als je echt wilt, kun je het zeker kijken. Wat je zoal kunt zien? ‘Er staan grootse dingen gepland voor het programma,’ zegt Tom Ford: ‘snelle auto’s, langzame auto’s, stomme auto’s en wat oude auto’s. Er zullen snelle rondes en kwartmijl-dragraces gereden worden, en we zullen heel veel plezier hebben. Waarschijnlijk komt er ook een klein brandje. Waar ik ook kom, er staat altijd wel iets in brand. Grappig eigenlijk.’

The Stig zal ook van de partij zijn als er een snelle ronde neergezet moet worden. De nieuwe studio en het circuit van TopGear America zullen bij Speed Vegas zijn, waar elke week een beroemdheid het drietal komt vergezellen.

Als we er meer over weten, laten we het jou ook weten! Voorlopig kun je nog even op BBC2 terecht voor nieuwe afleveringen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)