Je hebt er een hele week op moeten wachten, maar zondag is het zover: aflevering 2 van het nieuwe TopGear-seizoen wordt uitgezonden op BBC2!

Deze keer maken Clarkson, Hammond en May een lange reis door Australië per moderne, luxe GT. Waarom niet in een oud barrel, zoals gebruikelijk bij dit soort tochten? Nou, daar hadden ze geen zin in. Daarbij zijn ze zoals altijd uit op nuttig en bruikbaar consumentenadvies; want wie wil nou niet weten hoe de BMW 6-serie Gran Coupé, de Bentley Continental GT V8 en de Nissan GT-R het doen in een race door een enorme mijn, hoe ze zich houden bij rivieren vol krokodillen en of ze enig nut hebben als vervangers voor herdershonden bij een kudde van duizenden koeien?

Naast dit grootse avontuur door een van de meest onherbergzame gebieden op aarde vindt Jeremy ook nog tijd om een heuse Hollywood-legende te ontvangen in de TopGear-studio: Kiefer Sutherland, Jack Bauer himself, komt langs en doet een poging om een solide rondetijd op het circuit neer te zetten in de schappelijk geprijsde Astra.

Kijken dus: zondagavond om 21.00 uur op BBC2, of als je dan om de een of andere reden niet in de buurt van een tv bent, maandagavond om 20.00 uur op dezelfde zender. Heb je aflevering 1 van vorige week gemist? Geen nood: die zie deze zaterdagavond om 21.00 uur op BBC3. Goed weekend!

Reacties