Het is weer weekend, en dat betekent haast eindeloos veel TopGear op je televisie. Op zowel Veronica, Canvas als BBC kun je weer genieten van de capriolen van onze vrienden, waarbij laatstgenoemde een compleet nieuwe aflevering uitzendt.

Op BBC2 is het zondagavond om 21:00 uur zo ver: de langverwachte Pagani Zonda R wordt door Jeremy aan de tand gevoeld. En natuurlijk door The Stig over het TopGear-circuit gejaagd. Ook kopen de heren elk een oude, goedkope cabrio om te kijken hoe zo’n auto bevalt (niet goed, natuurlijk). In de reasonably priced car zien we acteur Simon Pegg verschijnen.

Heb je de aflevering van vorige week (limo’s in Albanië, hot hatches die niemand meer kan kopen) gemist? Dan kun je deze terugkijken op BBC3, zaterdagavond om 21:00 uur.

Deze vrijdagavond kun je bij Veronica vast genieten van een dubbele TopGear-aflevering. Allereerst zie je om 20:30 uur aflevering 4 uit seizoen 7, waarin je de Grote Uitdaging met de Bugatti Veyron kunt zien. De opdracht: een truffel ophalen in Italië en deze naar Londen brengen voordat ie verpietert. Jeremy rijdt. James vliegt (zelf), en Richard reist angstig met hem mee. Om 21:35 uur kun je vervolgens kijken naar aflevering 3 uit het vorige seizoen (15), met de supersedantest tussen de Maserati Quattroporte, Porsche Panamera en Aston Martin Rapide. Ook zet Richard de Chevrolet Camaro SS en de Mercedes E63 AMG tegenover elkaar, al weet niemand waarom precies. In de reasonably priced car: Rupert Grint en de voor TopGear nu al legendarische Rubens Barrichello.

Op maandagavond om 21:10 uur zie je op het Belgische Canvas een compilatieaflevering uit seizoen 8. Deze week kijken we vooral naar Britse topauto’s, zoals de Noble M15, de Aston Martin V8 Vantage en de Lotus Exige. Uiteraard worden ook de superlimo’s niet vergeten: de Rolls-Royce Phantom en de Bentley Arnage T.

Om precies te weten wanneer je TopGear op tv kunt verwachten, kun je altijd deze pagina in de gaten houden. Fijn weekend!

Reacties