We hebben goed nieuws voor jullie: naast de gebruikelijke TopGear-uitzendingen op Veronica en de BBC, heeft nu ook de Belgische zender Canvas de draad weer opgepakt. Op maandagavond omstreeks 21.10 uur beginnen zij met het wekelijks uitzenden van het meest recente seizoen, nummer 16. Ter ere daarvan hebben ze zelfs een trailer gemaakt, die je hier kunt bekijken.

Maar voor het zo ver is, zie je eerst op vrijdagavond een dubbele dosis TopGear op Veronica. Om 20.30 uur wordt afgetrapt met een aflevering uit seizoen 11, waarin Jeremy en James elk een van hun eigen auto’s erbij halen: een oude Mercedes 600 Pullman, en een oude Rolls-Royce Corniche. Daarmee rijden de oude mannen door het oude Londen, om te kijken welke oude auto de beste is. Plezier verzekerd. Ook gaat Hammond op een paard zitten, en Clarkson in een Daihatsu Terios met een vossensleep aan de trekhaak. En een stel jachthonden in zijn kielzog.

Om 21.35 uur zie je een van de meest recente afleveringen, uit seizoen 16, waarin de drie heren proberen om Noorwegen ijsvrij te maken met een zelfgebouwde sneeuwschuiver. Die eigenlijk een landbouwvoertuig is. Ook rijdt Jeremy met de BMW M3 Competition en de Audi RS5, en uiteraard zet The Stig met elke auto een tijd neer op het TopGear-circuit. Oh, en er verschijnt een prachtig biseksueel acteermeisje genaamd Amber Heard in de schappelijk geprijsde auto.

BBC3 zendt zondagavond om 21.00 uur aflevering 7 uit seizoen 14 uit, waarin Richard de alom geprezen Lexus LFA aan een grondige TopGear-test onderwerpt.

Wil je altijd precies weten waar en wanneer je TopGear kunt zien, hou dan deze pagina in de gaten. Prettig weekend!

Reacties