Het weer wordt dit weekend niet bepaald geweldig, dus wees maar blij dat je weer op drie verschillende tv-zenders TopGear kunt bekijken. Hoera!

Vrijdagavond is het Veronica die de gebruikelijke dubbele uitzending ertegenaan gooit. Om 20.30 uur kun je kijken naar een aflevering uit seizoen 6, waarin Richard de Maserati Gran Sport aan een test onderwerpt en Jeremy in een oude Jaguar en een oude Aston over het circuit blèrt. Vervolgens probeert hij de kogels van het Britse leger te ontwijken in een Mercedes SLK en een Porsche Boxster. Damon Hill rijdt in onze schappelijk geprijsde auto. Om 21.35 uur volgt een aflevering uit seizoen 13, met Jeremy die de BMW Z4 met de Nissan 370Z vergelijkt. Ook kopen de heren elk voor 3.000 pond een klassieker op een veiling. Waarom? Om er een serie tests mee te doen natuurlijk.

Op zaterdagavond om 21.00 uur zie je op BBC3 ook een aflevering uit seizoen 13, en wel die waarin Richard naar Abu Dhabi trekt met de Bugatti Veyron en de McLaren F1. Oh, en met de Lamborghini Murciélago LP670-4 SV. En met de Mercedes SLR McLaren 722. Ook wordt uitgezocht wat nu eigenlijk de meest geschikte auto is voor een jongen van 17, en rijdt Stephen Fry een rondje in de Lacetti.

Zondag moet je iets anders leuks verzinnen, maar op maandagavond kun je zoals vanouds bij Canvas terecht. Zij zenden aflevering 3 uit seizoen 12 uit, waarin onze vrienden een Renault Avantime tot een volbloed racer proberen om te bouwen. Richard rijdt op een paar robots in Japan en James gaat naar Finland om met F1-held Mikka Häkkinen te praten, en mee te rijden.

Wil je altijd precies weten waar en wanneer TopGear op tv is? Hou dan deze pagina in de gaten. Goed weekend!

Reacties