Zoals gebruikelijk zie je TopGear deze vrijdagavond met een dubbele aflevering op Veronica, en maandagavond op Canvas. Bovendien zie je dinsdagavond 21 december een gloednieuwe aflevering op BBC2. Een overzichtje van wat je kunt verwachten.

Veronica
Deze vrijdagavond zendt Veronica om 21:30 uur aflevering 1 van seizoen 7 uit, waarin The Stig de heerlijke Ascari KZ1 over het circuit jaagt. Jeremy, Richard en James zetten wat exotisch spul tegenover elkaar op het eiland Man, te weten de Aston Martin V8 Vantage, de BMW M6 en de Porsche 911 Carrera S. Om 22:35 uur volgt een oudere aflevering waarin Clarkson zijn oordeel over de Porsche Cayman velt en Richard probeert om een route via internet te plannen, iets wat toen blijkbaar nog niet zo makkelijk was.

Canvas
Op maandagavond om 21:10 uur zie je op Canvas hoe James zijn persoonlijke snelheidsrecord probeert te verbeteren met de Bugatti Veyron Super Sport. Richard racet met een ‘lichtelijk’ aangepaste Volkswagen Touareg tegen twee snowmobielen, en Jeremy blikt samen met Lewis Hamilton terug op de carrière van F1-legende Ayrton Senna. In de reasonably priced car zien we Hollywood-sterren Tom Cruise en Cameron Diaz verschijnen.

BBC2
De nieuwste TopGear-afleveringen zie je altijd op BBC2; mits er een nieuw seizoen is, natuurlijk. De volgende serie, nummer 16 alweer, begint pas in januari, maar de ‘Beeb’ verwent ons de komende week alvast met twee speciale extra uitzendingen. Op dinsdagavond 21 december om 21:00 uur zie je hoe de heren met drie supercars langs de Amerikaanse oostkust naar New York rijden. Verder wordt het ‘gewoon’ een normale aflevering, inclusief gast; hiernaast zie je alvast wat plaatjes van de studio-opnames. Ja, ze zijn naar de kapper geweest.

Op zondagavond 26 december om 21:00 uur volgt er een heuse kerstspecial. Maar daarover later meer, of lees dit gewoon even.

Reacties