Het mag dan wel een Paasweekend zijn, TopGear gaat mooi nergens heen, dus je kunt onze vrienden Jeremy, Richard en James als vanouds op drie verschillende zenders bekijken.

Vrijdagavond doet Veronica vanaf 20.25 uur een dubbele aflevering. Deze keer beginnen ze met een aflevering uit seizoen 12, waarin Jeremy de Porsche 911 GT2 en de Lamborghini Gallardo LP560-4 tegenover elkaar zet. Ook vindt er weer eens een bizarre uitdaging plaats: voor 5.000 pond kopen de heren elk hun eigen oude vrachtwagen, waarna ze er een serie opdrachten mee moeten uitvoeren. Er gebeurt iets met brand.

Om 21.30 uur zie je op Veronica een recente aflevering uit seizoen 16, waarin onze vrienden het opnemen tegen hun collega’s van TopGear Australia. Er wordt loeihard geracet met rallyauto’s, en er vindt een heuse dubbeldekkerstrijd plaats met een nogal belangrijk verschil tussen de auto’s waarmee de Britten en de Australiërs deelnemen… Bovendien rijdt Jeremy in de Ferrari 599 GTO. En dat wil je.

Zaterdagavond kun je terecht bij BBC3 en BBC HD om 20.45 uur voor de Midden-Oosten Special uit seizoen 16, waarin de heren met open roadsters door de woestijn naar Jeruzalem proberen te komen. Op zondagavond, eveneens om 20.45 uur, zie je op BBC2 de Bolivia Special, waarin ze zich met oude 4×4’s een weg door de jungle banen.

Mocht je de tweede uitzending (met de Australiërs en de 599 GTO) op Veronica gemist hebben – of geen Veronica kunnen ontvangen natuurlijk – dan kun je maandagavond om 21.10 dezelfde aflevering nog eens op Canvas kijken.

Wil je altijd precies weten waar en wanneer TopGear op tv is, hou dan deze pagina in de gaten. Veel plezier dit weekend, en haal je handen niet open aan een eierschaal. Vrolijk Pasen!

Reacties