Het wordt een prachtig weekend, en weet je wat: als je ‘s avonds zongebakken van het strand terugkomt met het zand in je haren en zeewier tussen je tenen, is daar je favoriete autoprogramma om je te vermaken.

Vrijdagavond stemmen we af op Veronica, waar niet langer een TopGear-achtige show uit een raar land vlakbij de zuidpool wordt uitgezonden; nee, om 20.30 uur en 21.25 uur zie je twee afleveringen uit seizoen 14 van het vertrouwde Britse TopGear. Er wordt afgetrapt door Clarkson met de Noble M600, en een dappere poging van de heren om automobiele kunst te creëren en in een museum tentoon te stellen. Vervolgens passeren een paar rare elektrische vervoersmiddelen de revue, en zien we Clarksons epische ‘bescheiden’ test van de BMW X6.

Zaterdagavond kun je om 20.00 uur terecht bij BBC3, waar we in een aflevering uit seizoen 13 te maken krijgen met een BMW Z4, een Nissan 370Z en dinosaurussen. Ook kopen Jeremy, Richard en James elk een klassieke auto op een veiling, waarna ze er een oldtimerrally mee moeten rijden. Met, ehm, interessante navigatoren.

Zondagavond zie je om dezelfde tijd op BBC2 een aflevering uit seizoen 16. Hierin trekken de heren naar Albanië met een stel luxe limousines die een lokaal maffialid aldaar niet zouden misstaan. Ook gooit Jeremy een paar hete hatchbacks over het circuit: de Ford Focus RS 500, de Subaru Impreza (flink getuned door Prodrive) en de Volvo C30 PPC-conceptcar.

Wil je altijd precies weten waar en wanneer TopGear op tv is, hou dan deze pagina in de gaten. Goed weekend!

Reacties