Nieuwsgierig waar je de komende dagen moet zijn voor je dosis TopGear? Check ons wekelijkse overzicht!

Vrijdagavond zendt Veronica weer een dubbele TopGear uit. Om 20.25 uur zie je een aflevering uit seizoen 9, waarin James de topsnelheid van de Bugatti Veyron uitprobeert. Verder reizen de heren af naar Schotland met een Alfa Romeo Brera, Audi TT en Mazda RX-8, waar een stel kunstkenners zich over de auto’s buigt. Om 21.30 uur volgt een aflevering uit hetzelfde seizoen; er wordt een Reliant Robin de ruimte in geschoten – althans, dat is de bedoeling – en Jeremy probeert de Porsche 911 Turbo en een door Brabus getunede Mercedes SL V12.

Op zondag zendt de BBC een aflevering uit het meest recente seizoen uit. Om 20.00 uur zie je op BBC2 en BBC HD hoe Jeremy, Richard en James in Italië rondreizen om drie supercars met elkaar vergelijken. Op de enorme Nardò-testbaan en op het circuit van Imola testen ze de Lamborghini Aventador, McLaren MP4-12C en Noble M600. Ook het Italiaanse neefje van The Stig maakt zijn opwachting. Om middernacht wordt de aflevering op BBC HD herhaald.

Maandag kun je weer bij Canvas terecht voor je dosis TopGear: om 15.00 en om 21.20 uur zenden zij een aflevering uit seizoen 14 uit. James heeft een manier gevonden om een caravan te vervoeren zonder alle wegen te doen dichtslibben: per zeppelin. Richard volgt hem in een Lamborghini Gallardo LP550-2 Balboni. Jeremy en Richard gaan op zoek naar het geweldigste automerk aller tijden, en rijden in meerdere auto’s uit diens legendarische geschiedenis.

Wil je weten waar en wanneer je TopGear doorgaans op tv kunt verwachten, hou dan deze pagina in de gaten. Of neem een kijkje in onze videosectie, waar je vele clips uit de afgelopen seizoenen kunt vinden. Goed weekend!

Reacties