Het Grote Moment is aangebroken: seizoen 18 van TopGear gaat dit weekend van start! Maar eerst kunnen we deze vrijdagavond bij Veronica twee oudere afleveringen bekijken die ook de moeite waard zijn.

Om te beginnen zie je om 20.20 uur een aflevering uit seizoen 16, waarin James (jazeker: James) de Ariel Atom 500 met V8-motor aan een test onderwerpt. Uiteraard zet The Stig er ook een – allesverpletterende – tijd mee neer. Ondertussen doet Jeremy een van zijn bekende ‘serieuze tests’ met een Skoda Yeti. Richard kijkt wat sneller is: een Porsche 911 Turbo Cabrio, of een Volkswagen Kever… Die uit de lucht valt. Om 21.35 uur volgt de Winter Olympics Special, waarin de heren hun eigen Olympische Winterspelen organiseren. Met auto’s, natuurlijk.

Zondagavond om 21.00 uur is het dan zo ver: stem af op BBC2 of BBC HD en bekijk de eerste aflevering van TopGear-seizoen 18 (meer info hier, de trailer bekijk je hier). Jeremy, Richard en James maken een trip door Italië met een Lamborghini Aventador, een McLaren MP4-12C en een Noble M600. Daarbij doen ze het enorme testcircuit van Nardo aan (zo groot dat het zichtbaar is vanuit de ruimte), en het legendarische circuit van Imola. Tussendoor kijken ze ook nog even hoe de supercars zich als stadsauto gedragen in het hectische Rome.

Je lange wachten wordt beloond, want dit belooft weer een topseizoen te worden. Mis het dus niet, en veel plezier!

Reacties