Het is Koninginneweekend! Voor de Belgen: dat is het enige moment dat wij ‘Ollanders als mafkezen met oranje toeters en mutsen gaan rondlopen als er geen voetbalwedstrijd aan de gang is. Mocht je even genoeg hebben van al die festiviteiten, dan is er gelukkig nog TopGear op tv.

Vrijdagavond doet Veronica de traditionele dubbele uitzending. Om 20.15 uur beginnen ze met aflevering 3 uit het nieuwste seizoen. James test de nieuwe Fiat Panda en zet ‘m, vreemd genoeg, tegenover een van de snelste hete hatchbacks van het moment: de Vauxhall Corsa VXR, of wat wij een Opel Corsa OPC zouden noemen, en dan in de Nürburgring Edition. Jeremy en Richard proberen ondertussen een autoachtervolging voor de nieuwe film The Sweeney op te nemen. Ja, dat gaat helemaal lukken…

Om 21.20 uur volgt een oudere aflevering waarin James het luchtruim kiest met zijn caravan – onder een zeppelin – en Richard hem volgt in een Lamborghini Gallardo LP550-2 Balboni. Verder brengt het team een eerbetoon aan wat volgens hen het beste automerk ooit is: Lancia.

Zaterdagavond om 21.00 uur zendt BBC3 een aflevering uit seizoen 15 uit, waarin de heren een stel oude Britse roadsters kopen om te bewijzen dat ze zo slecht nog niet zijn. Ook test Jeremy de Ferrari 458 Italia.

Zondag om 21.00 uur kun je eveneens op BBC3 terecht. Jeremy test de Skoda Yeti – grondig, met vuur en zo – en James rijdt zowaar op het TopGear-circuit met de V8-versie van de Ariel Atom. Richard racet met een Porsche 911 Turbo Cabrio tegen een Volkswagen Kever, op een vreemde manier.

Maandag om 21.10 uur kun je afstemmen op Canvas, waar aflevering 5 uit het nieuwste seizoen vertoond wordt. Richard rijdt mee in een rallyauto in een race tegen een man met een jetpack en vleugels op z’n rug. Jeremy test de Maserati GranTurismo MC Stradale tegen de Mercedes C63 AMG Black, en staat samen met James stil bij de ondergang van Saab.

Wil je weten waar en wanneer je TopGear op tv kunt verwachten, hou dan deze pagina in de gaten. Of neem een kijkje in onze videosectie, waar je vele clips uit de afgelopen seizoenen kunt vinden. Geniet van je weekend!

Reacties