Ook dit weekend kun je weer op meerdere zenders genieten van een paar nu al klassieke TopGear-uitzendingen!

Vrijdagavond doet Veronica zoals gewoonlijk een dubbele aflevering, te beginnen om 20.30 uur met een aflevering uit seizoen 12. Hierin duikt Richard in de geschiedenis van het Britse toerwagenkampioenschap BTCC; natuurlijk door in veel auto’s uit die serie te gaan rijden. Jeremy zoemt in een Tesla Roadster over het TopGear-circuit, en Tom Jones doet hetzelfde in onze schappelijk geprijsde auto. Om 21.30 uur zie je een aflevering uit seizoen 15, waarin Jeremy de schitterende Ferrari 458 Italia aan de tand voelt. Ook staan onze drie vrienden stil bij de ondergang van de Britse sportauto, en vragen ze zich af waarom die überhaupt plaatsvond. Uiteraard kopen ze daartoe elk een prachtexemplaar voor 5.000 pond, en wacht ze een serie opdrachten.

Op zaterdagavond om 21.15 uur zie je op BBC3 aflevering 4 uit seizoen 16, waarin Jeremy de Pagani Zonda R test. Spektakel verzekerd. Ook kopen de heren alledrie een oude cabrio, al blijken ze op dat vlak toevallig over precies dezelfde smaak te beschikken. Op zondagavond om 20.00 uur zendt BBC2 aflevering 5 uit seizoen 14 uit. Daarin rijdt Jeremy in de Noble M600 en neemt het TopGear-team een complete exhibitiehal over om voor eens en altijd te bewijzen dat een auto kunst kan zijn.

Maandagavond kun je bij Canvas terecht; om 21.15 uur zenden zij de Middle East Special uit, waarin Jeremy, Richard en James in een stel oude roadsters door de woestijn trekken, op zoek naar het Beloofde Land. Dat er daarbij behoorlijk wat gevloekt, getierd en geknutseld wordt, mag voor zich spreken.

Wil je altijd precies weten waar en wanneer TopGear op tv is, hou dan deze pagina in de gaten. Goed weekend!

Reacties