Alweer weekend, alweer tijd voor TopGear op je televisiekijkbuis!

Vrijdagavond schotelt Veronica je eerst een aflevering uit seizoen 15 voor: om 20.25 uur zie je Jeremy, Richard en James uit kamperen gaan in hun zelfgemaakte campers. Jeremy probeert ondertussen ook nog even hoe de Audi R8 V10 Spyder en de Porsche 911 Turbo Cabrio zich tot elkaar verhouden. Om 21.25 uur volgt er een aflevering uit het nieuwste seizoen, nummer 17, waarin je getuige bent van dé test van het jaar: de Ferrari 458 Italia tegen de McLaren MP4-12C. Ook probeert James de Range Rover Evoque in een ritje van Death Valley naar Las Vegas, en bekijken de heren wat voor leuke tweedehands auto’s je kunt kopen voor de prijs van de goedkoopste nieuwe auto in Groot-Brittannië, de Nissan Pixo (6.995 pond). Dat niet alleen: F1-kampioen Sebastian Vettel zet een tijd neer in de schappelijk geprijsde Suzuki op het TopGear-circuit.

Eveneens op vrijdagavond, helaas tegelijkertijd met de Veronica-uitzendingen (maar hé: heb je dat digitale tv-opnameding ook niet voor niets aangeschaft), vertoont de BBC een aflevering van TopGear USA. Om 20.00 uur op BBC3 zie je hoe Adam, Tanner en Rutledge elk een auto kopen voor 1.000 dollar en vervolgens proberen uit te vinden welke het meest geschikt is voor moonshining – het vervoeren van grote flessen illegaal gestookte drank met de politie op je hielen, zoals dat vroeger ging, daar in de VS.

Zondagavond kun je ook op BBC3 terecht voor een aflevering uit seizoen 16 van het Britse TopGear. Richard zet twee helden uit de jaren ’80 tegenover elkaar: de Porsche 959 en de Ferrari F40. Jeremy zet de nieuwe Jaguar XJ in voor een race tegen de zon. En James rijdt in NASA’s nieuwste maanwagentje.

Wil je geen minuut van TopGear op je tv missen, hou dan deze pagina in de gaten voor de meest recente uitzendtijden. Goed weekend!

Reacties