Ondanks allerlei huwelijken en Koninginnedagen is TopGear ook dit weekend weer gewoon op je telekijkbuis, en wel met de volgende afleveringen!

Op vrijdagavond gooit Veronica er weer een dubbele uitzending tegenaan, met om 20.30 uur eerst een aflevering uit seizoen 12. Daarin rijdt Jeremy onder andere met een Bentley Brooklands, en kopen de drie heren elk een oude Alfa Romeo voor een prikkie. Vervolgens gaan ze met de auto’s racen, ze ‘opknappen’ en ermee aan een dure autoshow meedoen. Om 21.35 uur volgt een recente aflevering uit seizoen 16, waarin Richard speelt met twee van zijn jeugdhelden, de Ferrari F40 en de Porsche 959, terwijl James in een maanwagentje van NASA mag rijden. Jeremy doorkruist Engeland met een Jaguar XJ in een race tegen… de zon.

Op zaterdag en zondag zendt de BBC zoals gebruikelijk afleveringen van TopGear uit, alleen kunnen we het precieze uitzendschema even niet bekijken. Inderdaad, omdat de Britse servers platliggen vanwege de overweldigende aandacht voor een paar mensen die een ring om elkaars vinger duwen. Ga er voorlopig maar van uit dat je dit weekend op BBC3 en BBC HD meerdere malen TopGear kunt bekijken, meestal ‘s avonds rond een uurtje of 20.00.

Maandagavond is het de beurt aan Canvas, die er om 21.05 uur een aflevering uit seizoen 16 tegenaan gooien. Deze keer gaan Jeremy, Richard en James met drie luxe limo’s naar Albanië om te kijken welke auto het best voor de lokale maffia geschikt is. Ook zet Jeremy een stel hete hatches tegenover elkaar: de Subaru WRX STI Cosworth, de Ford Focus RS500 en de Volvo C30 Polestar. Alleen de eerste is daadwerkelijk te koop; hoe nutteloos (maar wel spectaculair!) wil je een test hebben?

Geniet dit weekend van Koninginnedag, en spuit niet al te veel oranje verf in je ogen zodat je ook nog een beetje naar je favoriete autoprogramma kunt kijken. Veel plezier!

Wil je altijd precies weten waar en wanneer TopGear op tv is, hou dan deze pagina in de gaten.

Reacties