Het is weekend, en dús weer tijd voor TopGear op je tv! De line-up voor de komende dagen: twee afleveringen op Veronica op vrijdag, één op de BBC op zaterdag en één op zondag.

Vrijdagavond om 20.30 uur gaat Veronica terug naar seizoen 15 met de grote gezins-/circuitauto’s-test: Jeremy, Richard en James kopen elk voor 5.000 pond een oude sedan waarmee ze evenzogoed hun vrouw en kinderen zouden kunnen vervoeren als een snelle ronde op een circuitdag neer zouden kunnen zetten. Verder rijdt James met twee bijzondere Porsches: de Boxster Spyder en de 911 Sport Classic. Om 21.35 uur reist hij bovendien naar de top van een vulkaan, en wel de Eykljdfiojerlfdklf-dinges in IJsland; vlak voordat ie uitbarstte en het vliegverkeer in Europa stillegde. Ook maakt de nieuwe schappelijk geprijsde auto zijn debuut op een prachtig georganiseerde barbecue/borrel.

Ook de BBC houdt het bij seizoen 15 tijdens de uitzending op zaterdagavond, om 20.00 uur op BBC3 en BBC HD. Dit is de aflevering waarin de heren de beste supersedan van het moment proberen te vinden op een verlaten industrieterrein, en Richard twee verschillende ‘musclecars’ tegenover elkaar zet: de Chevrolet Camaro SS en de Mercedes E63 AMG. Ook zet Rubens Barrichello een rondetijd neer in de oude Suzuki Liana.

Zondagavond, eveneens om 20.00 uur, zie je op BBC2 en BBC HD een aflevering uit seizoen 16. Onze vrienden kopen elk een tweedehands cabriolet en onderzoeken de auto’s grondig op gebreken. Jeremy verkeert in extase in de Pagani Zonda R.

Wil je geen minuut van TopGear op je tv missen? Hou dan deze pagina in de gaten voor de uitzendtijden. Goed weekend!

Reacties