Het is weer weekend, en dat betekent elke dag wel een dosis TopGear op je televisie! Op de BBC (nieuw seizoen!), op Veronica en op Canvas kun je onze drie vrienden op hun opperbest aan de gang zien.

Veronica trapt vrijdagavond af met twee afleveringen om 20:30 uur en 21:35 uur. Allereerst zien we een gouwe ouwe langskomen, aflevering 3 uit seizoen 7, waarin de heren met drie supercars (waaronder Clarksons eigen Ford GT) naar Frankrijk rijden en het verkeer in een Parijse parkeergarage hopeloos vast doen lopen. Jeremy rijdt verder in de knaloranje Ford Focus ST. Daarna volgt aflevering 2 van seizoen 15, met de nu al legendarische goedkope-tweedehands-sedans-die-ook-op-een-circuit-gebruikt-kunnen-worden-challenge. Ook rijdt James in een paar Porsches.

Op zaterdagavond zie je om 21:00 uur op BBC3 een herhaling van de nieuwste TopGear-aflevering (seizoen 16, nummer 2) van vorige week. Echter, zondag volgt een nóg nieuwere aflevering om 21:00 uur op BBC2.

Hierin gaan Jeremy, Richard en James naar Albanië met een stel veel te dure en vooral veel te snelle limousines: de Rolls-Royce Ghost, Bentley Mulsanne en Mercedes S65 AMG. Gewoon, om een beetje de gangster uit te hangen. In de reasonably priced car verschijnt niemand minder dan Jonathan Ross. Ook worden er drie hete hatchbacks tegenover elkaar gezet: de Volvo C30 PPC (niet te koop), de Ford Focus RS500 (niet meer te koop) en de Subaru Impreza CS400 door Prodrive (hier niet te koop). Nuttig? Nee. Vet? Natuurlijk!

Even bijkomen doe je op maandagavond bij Canvas, met een compilatieaflevering van seizoen 8. Een Range Rover Sport neemt het op tegen een tank. Richard rent tussen een stel stieren en test ondertussen ook nog de Lamborghini Murciélago Roadster. Een rallyauto probeert een skateboard te verslaan. En uit de Winter Olympics zien we de biathlon tussen Jeremy in een Volvo XC90 en James in een Audi Q7.

Mis TopGear dus niet de komende dagen! Wil je altijd precies weten wanneer de show op tv is, hou dan deze pagina in de gaten.

Reacties