Het is bijna tijd voor aflevering 3 van het nieuwste TopGear-seizoen! Waar en wanneer? Op BBC2, zondagavond om 21.00 uur natuurlijk.

Deze week nemen Jeremy, Richard en James het fenomeen 'ambulance' onder de loep. Deze levensreddende apparaten zijn vaak groot, zwaar en gebaseerd op langzame, stuiterige dieselbusjes. Dat moet anders, vinden de heren, dus bedenken ze elk een nieuw soort ambulance met de focus op één specifiek verbeterpunt.

May gaat voor het comfort van de passagiers, Hammond wil sneller ter plaatse zijn door andere automobilisten aan de kant te jagen, en Clarkson probeert hetzelfde doel te bereiken door wat hij noemt een 'sportambulance' te ontwikkelen. Alle drie de machines worden vervolgens aan een aantal tests onderworpen, met als hoogtepunt een vlugge uitrukactie naar een bijzonder heftig noodgeval.

Ook in deze aflevering: Formule 1-coureur Daniel Ricciardo neemt plaats in de oude Suzuki Liana om deze op spectaculaire wijze rond het TopGear-circuit te jagen. Hoe spectaculair? Bekijk bovenstaande behind the scenes-plaatjes (vanaf foto 10) en zorg dat je kijkt: zondag, 21.00 uur BBC2! (Ben je dan met andere dingen bezig? Geen nood: deze aflevering wordt maandagavond om 20.00 uur herhaald.) Veel plezier!

Reacties