Ja, je televisie heeft weer een gezonde dosis TopGear voor je dit weekend. Te beginnen met BBC3, waar vanavond om 20.00 uur een aflevering van de Amerikaanse versie van TopGear wordt uitgezonden.

Deze week komt TopGear USA met een heuse Alaska special die je eigenlijk toch wel moet zien. Ook al geef je vast de voorkeur aan onze Britse vrienden, aan het einde van hun allereerste seizoen hebben de Amerikano’s de smaak stevig te pakken, zoals blijkt uit deze aflevering. Als antwoord op de (in de VS) eeuwige vraag welk merk de sterkste en stoerste pickup bouwt – Chevrolet, Ford of Dodge – crossen Adam, Rutledge en Tanner met een stel tweedehandsjes door de ruwe en koude staat Alaska. Dat valt nog niet mee.

Wil je liever een herhaling van ons ‘eigen’ TopGear kijken, dan kan dat natuurlijk ook: Veronica vertoont vanaf 20.20 uur twee afleveringen, te beginnen met eentje uit seizoen 11 waarin Jeremy de Bentley Brooklands oprookt en alle drie de heren een oude Alfa Romeo kopen voor 1.000 pond. Om 21.25 uur zien we vervolgens de Pagani Zonda F langskomen, plus een echte TopGear economy run: van Basel naar Blackpool zonder te tanken.

Zaterdagavond om 21.15 uur kun je op BBC3 terecht voor een aflevering uit seizoen 13, waarin Clarkson probeert om sneller dan het leger te zijn in een Mitsubishi Lancer Evo, en Richard en James tegen een envelop racen van het zuiden naar het noorden van de Britse eilanden in de Porsche Panamera.

Op zondagavond moet je even iets anders kijken, maar maandagavond sluit Canvas af met een aflevering uit het meest recente TopGear seizoen, nummer 17. Jeremy rijdt in de Jaguar XKR-S en in de Nissan GT-R, en met z’n drieën proberen onze jongens het vervoer per spoor te verbeteren. Met een autotrein. Rowan Atkinson doet een rondje in de schappelijk geprijsde Cee-apostrof-d.

Wil je geen minuut van TopGear op je tv missen, hou dan deze pagina in de gaten voor de laatste uitzendtijden. Goed weekend!

Reacties