Ben je klaar voor een tweedelige TopGear Special met veel zand en een stel oude stationwagens? Na hun Botswana-avontuur enkele jaren geleden keren Jeremy, James en Richard terug naar het prachtige continent Afrika met een missie: ze moeten de bron van de rivier de Nijl zien te vinden.

Vele avonturiers claimden al hetzelfde te hebben gedaan, maar de drie heren beweren het er beter van af te kunnen brengen door verder en sneller te reizen dan welk team van onderzoekers dan ook. Ze gaan op pad met niets dan hun vastberadenheid, hun intelligentie en drie oude familiebakken die ze voor minder dan 1.500 pond per stuk op de kop tikten. Dat wordt wat.

Zondag om 21.00 uur kun je afstemmen op BBC2 en BBC HD voor het eerste deel van dit avontuur. Mocht je de aflevering van vorige week gemist hebben – met drie hete hatchbacks, een omamobiel en Lewis Hamilton – dan kun je deze zaterdag om 20.00 uur terugkijken op BBC2.

Vermaak je in de tussentijd met bovenstaande exclusieve 'achter de schermen'-foto's waarin James een kaart leest, Richard zijn Rwandese fanclub ontmoet en Jeremy zijn versie van de robotdans doet. Goed weekend!

Reacties