Je weet het inmiddels: op 26 juni gaan de heren Clarkson, Hammond en May weer los op BBC2. Wat kun je deze keer van ze verwachten? Dat lees je alleen hier!
 

De nieuwe McLaren op ons circuit
 
De MP4-12C tegen de Ferrari 458 Italia: het supercar-gevecht van het jaar
 
De McLaren MP4-12C. De naam van een kleurenprinter, de techniek van een racemachine. Maar dan beter. De carrosserie is volledig van koolstofvezel, de handgemaakte V8 heeft twee turbo’s, en het adaptieve onderstel is zo slim dat zelfs James May even moest bedenken hoe het dan werkt. Dit is de Britse beul die z’n Italiaanse klasgenootje even flink in elkaar timmert in de hoek van het supercar-fietsenhok. Jeremy perst z’n oude botten achter het elegante stuurtje om te zien hoe het zit, waarna hij de sleutels aan The Stig geeft voor een ultiem heet rondje over ons circuit. Is de McLaren sneller dan de sensationele 458? Kijk het nieuwe TopGear-seizoen en je weet het.
 
 
James tegen Amy Williams
 
Winnares van Olympisch goud versus man in comfortabele trui. Dat wordt spannend
 
Nadat ze vorig jaar bij onze gezellige circuitdag-barbecue voor quasi-bekendheden was, konden we niet wachten om de met een Olympische gouden medaille behangen Amy Williams nog eens uit te nodigen. Tenminste, Jeremy kon niet wachten. Echt niet. Zorgwekkend niet. Dus verzonnen de producenten een uitdaging waarbij de nieuwe Mini WRC-auto (zie ook een stuk verderop) het op zou nemen tegen juffrouw Williams op haar minuscule slee. Helaas had Clarkson het druk met andere dingen, dus nam Captain Slow zijn plaats in. Jammer voor je, Jeremy.
 
 
Een ongewone race
 
Welkom bij de demolition derby
 
Eerder dit jaar werd TopGear uitgenodigd voor een race. Maar niet zomaar een race. De wereldkampioenen sloopkogelzwaaierij – nee echt, ze hebben prijzen gewonnen en zo – dachten dat ze sneller een stel rijtjeshuizen tegen de vlakte konden meppen dan Jeremy, Richard en James. Nou denk je misschien: natuurlijk kunnen ze dat. Maar je hebt geen rekening gehouden met de ongewone genialiteit van onze presentatoren, of met de verbazend lage prijs van oud militair gereedschap.
 
 

Op zondag 26 juni is het zo ver: om 21.00 uur op BBC2 trapt het nieuwe TopGear-seizoen af! Deze week vind je op TopGear.nl elke dag een korte preview van wat er de komende tijd op het programma staat. Check ook de trailer!

Reacties