Ja, wij hebben het ook altijd wat moeilijk tijdens die veel te lange periodes dat TopGear niet op tv is. Maar, goed nieuws! Tromgeroffel: 28 december, BBC2: een splinternieuwe TopGear Special. En wel vanuit het verre… India! 

Het recept is bekend, de uitwerking zal ongetwijfeld weer spectaculair en verrassend zijn. Jeremy, James en Richard zijn naar India vertrokken om daar een nieuwe set ongetwijfeld duivels ingewikkelde opdrachten van de sadistische TopGear-producers tot een goed einde te brengen. Hun vervoermiddelen: onder meer een Jaguar XJS, een oude Mini en een oude Rolls-Royce, alle in in redelijk vergaande staat van ontbinding verkerend. Met dit illustere trio zou een Nederlands woon/werktripje al een hele opgave zijn, dus je kunt je indenken wat er gebeurt als je ermee de kolkende waanzin van het Indiase verkeer opzoekt, zonder twijfel één van de slechtst georganiseerde plekken ter wereld. Nou zijn de heren zelf ook niet zo georganiseerd, dus dat schept een band.

De BBC laat verder niet heel veel los over de ontberingen die ons presentatietrio moet doorstaan, maar dat het zeer gaat doen, staat op voorhand vast. Net als de constatering dat de donkere dagen tussen kerst en Oud & Nieuw met deze mededeling meteen een stuk lichter zijn geworden. Nogmaals: 28 december, BBC2, om 21.00 uur: de TopGear Kerstspecial 2011. Wie hem mist is een kalkoen.

Reacties