Weet je nog die keer dat we zeiden dat de Toyota GT86 geen opvolger zou krijgen? Mooie tijd was dat. Blijkt nu dat we al die tijd een geintje maakten, wisten we ook niet. Maar we noemden de bron niet voor niets tabloid. Het Amerikaanse CarScoops ging verhaal halen bij de merken en wat blijkt: de Toyota GT86 en Subaru BRZ blijven voorlopig in de line-up en in het geval van de Subaru komt er zeker een opvolger.

Een woordvoerder van Toyota USA zei: ‘De Toyota GT86 zit al sinds 2013 in de familie en het plan is om de auto onderdeel te laten blijven van Toyota’s sportautogamma.’ Hierbij zegt Toyota niet direct dat er een opvolger komt, maar wel dat de GT86 voorlopig blijft. Als alle geruchten waar zijn (en die kans is niet heel groot), kun je straks terecht bij Toyota voor een Supra, een GT86 én een MR2.

Subaru spreekt duidelijkere taal: ‘We gaan verder met een volgende generatie Subaru BRZ, maar kunnen nu nog geen verdere details geven.’ Hop, zaak gesloten. Of Toyota en Subaru samen verder gaan voor een opvolger is nog niet zeker. Volgens andere geruchten gaan de twee merken los van elkaar aan de slag met hun sportcoupés – maar volgens ons hebben we nu wel genoeg geruchten de wereld in geholpen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)